• ср. дек. 1st, 2021

Симеон II призова за повече гласуващи, резултатите от изборите да са с по-голяма представителност

Byking-of-net.com

ное. 18, 2021

През изминалите месеци в България се проведоха няколко пъти избори – за парламент, за президент, на не малко места имаше и местни избори, предстои и балотаж, заяви Симеон II, съобщиха от пресофиса му.

„И въпреки, че фокусът винаги бе насочен към кандидатите, машините, бюлетините и прочее, основната тежест по провеждането на тези всички избори бе на гърба на членовете на ЦИК, РИК и СИК“, посочи още той.

„Аз като гражданин и гласуващ на всички избори българин, държа изрично да благодаря на всеки един от членовете на тези комисии, които отговорно и професионално се справиха с тази не лека организация. Особено в контекста на новите реалности – КОВИД 19, промените в гласуването с машини“, отбеляза Сакскобургготски.

„Тези са хората, които в почивен ден, не бяха със семействата си, а по много часове стояха, за да може всеки един гласоподавател да може да гласува, и след това гласът му да бъде отчетен правилно“, коментира той.

„И нека използвам случая, да призова за повече гласуващи, така щото, резултатите от всички избори да бъдат с по-голяма представителност“, изтъкна Симеон II.

banner

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK