• вт. дек. 7th, 2021

Крум Зарков: Социалистите стоят зад Румен Радев. Ще реша дали да се кандидатирам за лидер на БСП

Byking-of-net.com

ное. 18, 2021

Политиката на служебния кабинет не може да има отношение в случващото се в БСП. Антон Кутев ще бъде член на БСП и след като е бил говорител на служебното правителство.

Това заяви Крум Зарков в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Той не вижда защо ситуацията в БСП трябва да се обвързва със служебния кабинет: „Нинова пое своята отговорност. Ние продължаваме да бъдем в изборен период. Ние все още сме в избори. Победата на Румен Радев ще затвърди промяната“.

„Аз съм част от БСП и тази партия има бъдеще. Лявото и БСП ще играят роля. Социалистите трябва да направим всичко възможно Радев да спечели“, допълни Зарков. По думите му всички социалисти стоят зад двойката Радев-Йотова.

Според него няма противопоставяне между БСП и Румен Радев: „Социалистите стоят зад Румен Радев“. Той отрече твърденията на Корнелия Нинова, че хора от БСП са работили за ПП.

banner

 

„Хора от служебния кабинет натрупаха популярност и решиха да реализират политически проект. Днес те се обърнаха правилно към няколко партии и поставиха въпроса за коалиционно споразумение. Сега започваме тези преговори“, анонсира Зарков.

 

По думите му Корнелия Нинова е поканена на преговорите за коалиция и ще бъде част от преговорния екип. Според него БСП трябва да има сериозна роля в новото правителство, защото то има нужда от „силен ляв вектор“.

Той каза, че ще реши дали да се кандидатира за лидер на БСП след като бъде отворена процедурата.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK