• вт. дек. 7th, 2021

Антон Дончев изказа подкрепата си за Румен Радев: Този човек ще изпълни нашите желания и надежди

Byking-of-net.com

ное. 18, 2021

Големият български писател и общественик Антон Дончев изрази своята подкрепа за кандидат-президентската кандидатура на Румен Радев.

В свое изявление българският автор на безсмъртния роман „Време разделно“ сподели своите виждания и разсъждения за днешното незаслужено място на България в редица негативни класации.

,,Не са неколцина от моите читатели, на които е известно, че измежду тези 40 заглавия при приемането на романа „Време разделно“, в 10-15 е преведен като „Часът на избора“. Затова винаги съм се боял да употребявам часа на избора, като си припомням какво съдбоносно значение е имала тази фраза за нашия народ. Този избор, пред който сме изправени, съвсем спокойно можем да си позволим да го приравним към „Време разделно“. Защото става дума за една промяна в живота на нацията, в образа на нацията. Не е важно чии ръце са носили знамената, важно е това, че на знамената винаги е пишело „Промяна“. Нашият народ не желае пред света да шества този образ за нашата нация, който е неверен“, коментира той.

Не можем, не бива и не се търпи да се появяваме в разни класации на последно място. За съжаление става въпрос за статистика, става въпрос за бройки. Достатъчно съм видял в България, достатъчно съм видял и в чужбина, за да кажа, че мястото, което заемаме, по никакъв начин не отговаря на това, което сме, на това, което сме заслужили и на това, което трябва да бъдем, категоричен е Антон Дончев.

По думите му е настъпило съдбоносното време, в което българите да поискат промяната, за която са бленували.

banner

,,Затова е време на изборът, време на решението – трябва да го разберем, да го почувстваме и да го поискаме. Да разберем сложността и силата на това, което се случва, и да гласуваме за това, което е вятърът на промяната. Истинско щастие е, че в този момент нашият народ намери личност, която да сложи начало на този процес“, разсъждава още писателят в своеобразната си изповед.

Късмет ли е този шанс, не знам как да го нарека, но този човек, когото искаме да изберем за президент, ще изпълни нашите желания и надежди. Затова, моля, да го подкрепим, да му вярваме, да сме пълни с надежда, че тези обещания ще бъдат изпълнени. В края на краищата става дума за доверие, за вяра. Това не може да бъде обяснено с графики, с пълнене на гласове и прочие. На този човек трябва да се вярва, а аз лично му вярвам и ви моля и вие да му повярвате. Подкрепям кандидатурата на Румен Радев за президент на България, завърши Антон Дончев.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK