• ср. дек. 1st, 2021

Янев: Притеснителна е ниската избирателна активност. Гласувайте, бъдете активни

Byking-of-net.com

ное. 17, 2021

Служебният кабинет направи възможното за организацията на изборите и за предотвратяване на грозните явления, свързани купуване на гласове и корпоративния вот. Това каза премиерът Стефан Янев в началото на днешното правителствено заседание, предаде Агенция „Фокус“.

„В неделя се проведоха третите за тази година парламентарни избори заедно с първи тур на изборите за президент и за вицепрезидент.

Независимо от предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да бъдат организирани и ще се създадат предпоставки за изкривявания, нарушения и опорочаване на вота, те не се сбъднаха. Българските граждани имаха възможността да гласуват свободно, честно и открито. Служебният кабинет направи възможното както по организацията на изборите, така и за предотвратяване на грозните явления, свързани купуване на гласове и корпоративния вот. Неслучайно оценката на външните наблюдатели на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа даде положителен резултат и адмирира усилията на МВР за справяне с тези грозни явления“, заяви Янев.

„Това, което вече съм дал като оценка от гледна точка на развитието на демокрацията и обществените отношения в страна, притеснително според мен е относителни ниската избирателна активност. Затова ще си позволя още веднъж да призова българските граждани да гласуват честно и открито и да дадат гласа си и предпочитанията си за тази кандидат-президентска двойка, която смятат, че най-успешно и най-добре ще уплътни заложените в Конституцията правомощия на президентската институция, тъй като в неделя предстои вторият тур на президентския вот. Бъдете активни“, допълни той.

Източник: http://epicenter.bg//

banner
Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK