• чт. дек. 9th, 2021

Паскалев: Кирил Петков и Асен Василев са симпатични млади хора, БСП трябва да има млад председател

Byking-of-net.com

ное. 17, 2021

БСП не трябва да търси вината за своя резултат в поведението на други партии, заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП.

Актът на Корнелия Нинова с оставката е влизането в отбора на Герджиков, посочи той.

„Не съм доволен от оставката на Корнелия Нинова. Това даже не е оставка. Това е документ, който Нинова каза, че ще го изпрати до всички. Аз не съм го получил. Намерих един документ, в който все пак пише, че дава оставка. Нинова използва оставката, ца да предизвика пореден скандал в публичното пространство“, каза Костадин Паскалев.

„Нинова изригна срещу Радев – неадекватно поведение на лидер. Оставката е повод да изговори поредица от нелепици срещу собствения си кандидат. Световната политическа сцена не познава такова нещо. Познавам Радев от една среща. Зная едно – всяка партия се явява за доверие. БСП трябва да търси грешки в собственото си поведение. Всяко нещо, което казва Нинова, го подлагам на съмнение“, продължи Паскалев.

„Актът на Нинова бе промотиране на скандала с Радев и влизане в отбора на Герджиков. В момента българските граждани са изправени пред избора да подкрепят олигархичния модел, който ни управлява 12 години или модел, който е за борба с корупцията. Нинова не избра смяната на олигархичния модел, а застана в разкрачена позиция. Това е абсолютен прецедент. Нинова иска с приключване на нейния мандат, да не съществува такава партия. Трябва да направим така, че в неделя Румен Радев и Илияна Йотова да спечели изборите. Нинова заложи собственото си его и не даде възможност за развитие на тази партия“, каза още Паскалев.

banner

„Асен Василев и Кирил Петков със своето действие получиха подкрепата на обществото. БСП трябваше да разкости управлението на Бойко Борисов. На протестите Нинова остана да пази кворума заедно с ГЕРБ и ДПС. Тя избра ролята на статукво. Затова гражданите не дадоха доверието си на БСП“, посочи той.

„Радев каза, че застава зад всяка политическа партия, която иска да смени модела. Твърдя, че Корнелия Нинова не е правила това. Шапка свалям на Бойко Рашков за разкритията. 35 процента от средствата по подписаните договори са изплатени авансово. Това е пладнешки грабеж. Какво става с КТБ, с „Булгартабак“. Тя не зададе нито един въпрос за това“, каза още Костадин Паскалев.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK