• вт. ное. 30th, 2021

НС на „Да, България“ даде мандат на Христо Иванов да води преговори за съставяне на правителство

Byking-of-net.com

ное. 17, 2021

Националният съвет (НС) на „Да, България“ е дал мандат на председателя в оставка Христо Иванов и на Изпълнителния съвет в оставка да водят преговори за съставяне на правителство. Това научи БТА от пресцентъра на партията.

Изборните резултати на снощното заседание не са били обсъждани. Ще има работна група, която да подготви Националната конференция, на която трябва да бъде избрано ръководство на партията.

Следващата седмица се очаква и ново заседание на Националния съвет, на което ще бъдат анализирани резултатите от вота. Очаква се и да бъде определена датата, на която ще бъде свикан най-висшият форум на „Да, България“.

НС е изслушал информация от Христо Иванов за разговорите вчера с „Продължаваме промяната“.

Очаква се и останалите две формации в коалицията „Демократична България“ – ДСБ и Зелено движение, да получат мандати за преговори, за да може „Демократична България“ да участва като едно цяло в процеса.

banner

Вчера съпредседателите на „Продължаваме промяната “ Кирил Петков и Асен Василев проведоха рамкови лидерски срещи с „Има такъв народ“, БСП и „Демократична България“.

На тях бе уточнен, по думите на Петков, процесът, по който да се влезе в преговори. Той анонсира също, че намерението е да бъде предложено коалиционно споразумение. След разговорите Петков обобщи, че формациите, с които се е срещал, осъзнават колко е важно да имаме правителство.

В следващите дни трябва да бъдат излъчени работни групи по теми и те да говорят по програми.

На снощната среща с „Демократична България“ не са били обсъждани имена за министерски постове, освен оставката на Иван Гешев като главен прокурор.

По думите на председателя на „Да, България!“ в оставка Христо Иванов, те са обнадеждени и гледат с оптимизъм на това, което започва.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK