• вт. ное. 30th, 2021

Мира Радева: Цялата отговорност и цялата власт се прехвърлят върху Кирил Петков и Румен Радев

Byking-of-net.com

ное. 17, 2021

Твърдо се върви към сформиране на редовен кабинет. Това коментира социологът Мира Радева, в интервю за предаването „Добър ден, България“ на Радио “Фокус“. Тя обаче допълни, че лидерите на партии, които подадоха оставки, нямат особено желание публично да се идентифицират с него.

„Според мен, това масово отдръпване на лидерите, подаване на оставки, показва много ясно едно: цялата отговорност и цялата власт се прехвърля върху Кирил Петков и Румен Радев“, отбеляза Мира Радева.

По думите на социолога, „Продължаваме промяната“ е пропрезидентската партия.

„И Корнелия Нинова така съвършено ясно го заяви. Така че имаме нов политически субект. Между впрочем трябва да обърнем внимание – това е първият президентски проект като партия, който успя да заработи. Досега в крайна сметка много случаи имаше когато президентите се ангажираха или се опитваха да направят такова нещо и всеки път не успяваха – този път Румен Радев успя“, допълни Мира Радева.

Предстои ни интересен втори тур на президентските избори, прогнозира социологът.

banner

„Най-накрая ще видим дебат между един военен и един академичен човек. Военният при всички случаи като обществен образ е по-близо до българите спрямо интелектуалеца – в това няма никакво съмнение“, допълни Мира Радева.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK