• чт. дек. 9th, 2021

КПКОНПИ: Няма конфликт на интереси при казуса с Мая Манолова и нейния съпруг

Byking-of-net.com

ное. 17, 2021

КПКОНПИ не е открила конфликт на интереси по отношение на Мая Манолова-Найденова, в качеството й на народен представител в 45-ото Народно събрание, съобщиха от комисията.

Производството срещу нея е започнало по сигнал, в който се твърди, че тя, като председател на Временна комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходване на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години, не е ревизирала периода 2013-2016 г., тъй като през това време министър на отбраната е бил нейният съпруг.

От КПКОНПИ посочват, че при гласуването на народните представители е било определено обхватът на проверката да е за последните четири години, а впоследствие да премине и към по-ранен период. По този начин е било установено, че предложението не изключва времето, през което съпругът на Манолова е участвал в състава на Министерски съвет и липсва частен интерес от нейна страна или на свързано с нея лице.

Също така КПКОНПИ съобщава, че Върховният административен съд е потвърдил решение на Административен съд – Пазарджик, с което частично се оставя в сила решение на комисията от 2020 г. за конфликт на интереси по отношение на кмета на Община Ракитово Костадин Холянов. След решението на ВАС, което е окончателно, Холянов може да бъде отстранен от заемания пост, посочват от КПКОНПИ.

Срещу Холянов в комисията се водят още две производства за конфликт на интереси.

banner

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK