• чт. дек. 9th, 2021

Инвеститорът на ваканционното селище в „Алепу“ отказва да събори „подпорната стена“

Byking-of-net.com

ное. 17, 2021

Инвеститорът на жилищния комплекс „Антея резидънс“ в местността Алепу Стоян Василев, отказва да събори т.нар. „подпорна стена“ изградена до плажа, съобщи БНР. Той твърди, че това ще предизвика екологична катастрофа.

Вчера ВАС окончателно реши, че издаденото от община Созопол разрешително за обекта е незаконно.

След решението на ВАС Стоян Василев очаква предписания за събаряне на строежа от ДНСК и община Созопол.

„Предполагам, че ще получа предписания да премахна незаконния, според тях, строеж. Аз съм категоричен, че ще окажа да напарвя това нещо, тъй като има опасност да се активизира отново свлачещето и да повлече пътя, да унищожи плажа и да повлече пречиствателната станция, която е наблизо.“

От българската фондация „Биоразнообразие“ заявиха, че инвеститорът на проекта в местността Алепу ще бъде задължен освен да премахне обекта и да възстанови нанесените щети, обяснява Спас Узунов.

banner

„Естествено, няма да влязат едни багери там, фадроми и булдозери и да бутат… Трябва да бъде изработен проект, който да не допусне допълнително влошаване на местообитанието и да бъде изпълнен технически, така че да не се предизвикват никакви нарушения.“

Вчера Стоян Василев заяви, че ще заведе иск срещу държавата в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

По думите му, в проекта, който се реализира в местността „Алепу“, са инвестирани значителни средства и някой трябва да носи отговорност, че инвеститорът е бил въведен в заблуда с издаденото разрешително за строеж.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK