• ср. дек. 1st, 2021

Димитър Петров е освободен от длъжността заместник-министър на здравеопазването

Byking-of-net.com

ное. 17, 2021

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на здравеопазването е освободен Димитър Петров.

Това съобщиха от Правителствената информационна служба.

Той бе назначен за заместник-министър след назначаването на служебния кабинет и на здравния министър Стойчо Кацаров през май тази година.

Кой е Димитър Петров?

Д-р Димитър Петров e роден през 1961 г. в гр. Търговище.

banner

Завършва Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – гр. Варна през 1987 г. Има магистърска степен по здравен мениджмънт.

Започва работа като ординатор във вътрешното отделение на ОРБ-Търговище, след което застава начело на отделението. Избран е за народен представител в 38-то Народно събрание.

В периода 2003-2004 г. е директор на НЗОК. След това развива консултантска дейност в областта на здравното осигуряване, управлението на лечебни заведения, здравния мениджмънт, лекарствената политика и оценката на здравните технологии.

Бил е съветник и главен експерт на Българския лекарски съюз по рамковото договаряне, подуправител на НЗОК, както и външен експерт-съветник по оценка на здравните технологии към касата. Участвал е в управлението и контрола на няколко лечебни заведения и на тъканната банка.

Разведен, с две дъщери.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK