• вт. дек. 7th, 2021

Вигенин: Част от вътрешната опозиция в БСП е на различни постове в служебното правителство

Byking-of-net.com

ное. 17, 2021

Работим Радев и Йотова да победят на изборите в неделя. Социалистите масово подкрепиха именно тази двойка.

Това заяви в ефира на Нова телевизия и предаването „Здравей, България“ Кристиан Вигенин от БСП, който подаде оставка като шеф на предизборния щаб на БСП.

„Нинова изрично заяви, че това е личното й мнение, с което не ангажира партията. Ние имаме решение на Националния съвет да ги подкрепяме“, каза той.

По думите му БСП е участвала в инициативите на Радев, включително и госпожа Нинова: „Разбирам, че сега се търси драма, но ви уверявам, че социалистите не са разединени и подкрепяме Радев“, каза той.

„Не мога да преценя доколко това, което беше казано вчера на брифинга, се базира на конкретни факти. Те трябва да бъдат изложени. Има усещане, че с появата на новата партия, шансовете на БСП да има хубав резултат на вота, намаляха“, каза Вигенин.

banner

По думите му трябва да се отчете и факта, че благодарение на победата на ПП сега има шанс да има едно правителство, в което БСП да участва и разговорите вече са започнали.

„Нека в негативното да видим и позитивното. Освен това в това НС има само една лява партия и това е БСП. Ако подходим умно, ще може да прокараме и нашите идеи. Беше сложна година, но трябва да подходим с разум“, призова той.

Вигенин коментира и думите на Нинова за вътрешната опозиция, хранена от Борисов, която сега се прехвърлила при Радев:

„Трябва да видим конкретните факти. Истината е, че е имало такива случаи и ние сме ги обсъждали в предишни периоди. Противници на Нинова са получавали обществени поръчки“, каза той.

„Част от тези хора се оказаха назначени на различни позиции в служебното правителство. Те се превърнаха и в говорители на служебното правителство. Когато си на този пост, не може да даваш лични оценки и именно това провокира емоционалната реакция на Нинова. Все пак трябва да подхождаме разумно“, смята Вигенин.

„Сигурно Радев е видял качества в тези хора, че да си ги назначи. Сигурно не е усетил и достатъчно подкрепа в ръководството на партията и затова си е потърсил подобен вид подкрепа от други хора в структурата“, каза социалистът.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK