• чт. дек. 9th, 2021

Борислав Сандов: Нагласите са да няма призив за кого да гласуват нашите симпатизанти на балотажа

Byking-of-net.com

ное. 17, 2021

Не сме се договорили нищо, а говорихме, какъв да бъде процесът на преговори. Те вероятно от другата седмица ще се излъчват на живо.

Това разкри по Нова Тв за началото на преговорите за съставяне на правителство Борислав Сандов от „Демократична България“.

Подходът сега е много различен, няма високомерие, има диалогичност от страна на „Продължаваме промяната“, те не поставят червени линии. Нямаме разминавания на този етап. Като първа задача трябва да заздравим съдебната система чрез законодателството и парламента. Намерението и целта е да има споразумение, детайлно, което открито да бъде подготвено. Проблемът е, че Конституцията на България не е предвидила по-дълъг преговорен период. На нас ни трябва около месец и повече, за да изготвим споразумението. Нямаме договорки с президента Радев да се забави процесът на връчване на мандат. Надявам се да оставим на по-заден план конфликтните теми, за да решим важните проблеми за страната. Нагласите са да няма призив за кого да гласуват нашите симпатизанти на балотажа за президент, уточни Сандов.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK