• вт. ное. 30th, 2021

Антон Кутев: Исках оставката на Нинова като социалист, а не като говорител на кабинета

Byking-of-net.com

ное. 17, 2021

Говорителят на правителството Антон Кутев обясни във Фейсбук, че е искал оставката на Корнелия Нинова от лидерския пост в БСП в качеството си на член на партията. А не на правителствен говорител. Вчера той поиска оставката на Нинова от личния си профил в социалната мрежа, а днес дава допълнителни разяснения от официалния.

„Искането за отстраняването на Корнелия Нинова беше направено от мен на личната ми фейсбук страница (която е различна от официалната) и не обвързва правителството на България, което в нито един момент не се е занимавало с нейната особа. Още по-малко пък засяга президента на България, с когото искането ми не е било съгласувано“, написа Кутев в социалната мрежа.

„Искането за отстраняването на Нинова от поста и на председател на БСП беше направено в качеството ми на член на БСП от повече от две десетилетия, в това число над 15 години член на Националния съвет на партията, какъвто съм и сега“, продължава Кутев.

„Съдбата на БСП е съдбовно важна за мен, защото в продължение на 9 години съм бил член на ИБ на НС на БСП, шест години – секретар на НС, бил съм председател на Областен съвет на партията, председател на комисии към НС и многократно член на районни и градски съвети на партията, както и на тяхните изпълнителни бюра. В продължение на три мандата бях народен представител от името на БСП.
Искането ми беше направено с дълбока загриженост за съдбата на партията и съм сигурен, че отговаря на въжделенията на голяма част от редовите социалисти“, посочва още той.

кутев

Източник: http://epicenter.bg//

banner
Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK