• сб. ное. 27th, 2021

Аделина Радева от БНТ ще води дебата между Радев и Герджиков в четвъртък от 20.00 часа

Byking-of-net.com

ное. 17, 2021

В четвъртък от 20:00 ч. Българската национална телевизия ще организира и излъчи единствения дебат между кандидатите за президент на България.

Обществената телевизия ще е единствената медия, в която Румен Радев и Анастас Герджиков ще дебатират за първи път и на живо преди избора на българските граждани в неделя.

Водещ на специалното студио „Президентският дебат: Радев – Герджиков“ ще е Аделина Радева.

Дебатът ще се излъчи на живо в ефира на БНТ1 и БНТ4.

Централната емисия новини „По света и у нас” ще бъде излъчена веднага след приключването на дебата.

„Благодарим за доверието, което кандидатите за президент ни оказаха, приемайки поканата да организираме и излъчим единствения им дебат в национален ефир. Възможността българските граждани да чуят посланията им от студиото на БНТ е признание, че изпълняваме обществената си мисия, гарантирайки обективност и най-високо ниво на журналистическа етика и професионализъм.“, казва Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания“ в БНТ.

Обществената телевизия ще даде възможност посланията на кандидатите да достигнат до възможно най-широка аудитория. Дебатът на Румен Радев и Анастас Герджиков ще се излъчи на живо и в новинарския сайт www.bntnews.bg, както и във Facebook страницата на БНТ.

Досега в своята история Българската национална телевизия е организирала няколко големи политически дебата, последният от които между кандидатите за президент Цецка Цачева и Румен Радев на 10 ноември 2016 г., достигнал до милиони зрители в страната и чужбина.
Този дебат беше воден от Добрина Чешмеджиева.

Аделина Радева има повече от 20 години опит като журналист, автор и водещ на радио- и телевизионни предавания.
Кариерата ѝ започва в радио FM+. Работила е като кореспондент в Атина на БНР, радио “Експрес” и “Дойче Веле”. Била е в екипа на гръцката телевизия ANT1. От 2008 г. работи в БНТ десет години, а после отива за две години в Нова тв.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK