• чт. дек. 9th, 2021

Татяна Дончева: Не мисля, че на Румен Радев му е сигурна победата

Byking-of-net.com

ное. 16, 2021

„Липса на ясна физиономия на коалицията и липса на онова, което прави истинско цялото. Не знам доколко грубо и доколко меко сме излъчвали откровената неприязън между част от водещите лица на коалицията, доколко сме излъчвали липсата на единна кампания и единно послание. … Взаимни подкрепи в политиката никога не дават резултат (заявената подкрепа на ПП за ИБГНИ – бел. ред.) – нормалният избирател гласува за доминиращата политическа формация и казва, че щом са в добри отношения, избирам големия. … Аз не съм изненадана от нашия резултат“. Това заяви пред БНР Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“, част от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Като външен фактор за загубата на ИБГНИ на изборите тя посочи:

„Продължаваме промяната“ засмукаха голяма част от избирателите ни, част от гласуващите за ДБ и за ИТН“.

Според Дончева Кирил Петков и Асен Василев са здравомислещи за това, че трябва подкрепа:

„Трябва да принизим очакванията. Съставът на парламента е доста дилетантски, защото, като извадиш двамата водещи хора и ги сложиш в правителството, не знаеш какво остава в НС. Освен Кирил Петков и Асен Василев, не знаем нищо за другите лица, които ще са в парламента“.

banner

Прогнозата на Татяна Дончева е, че изходът от ситуацията ще е свързан с резултата от втория тур на президентските избори:

„Кашата продължава. Смятам, че никой няма решение за изхода от ситуацията това решение ще идва бавно и мъчително, ще бъде свързано с изхода в неделя. Не мисля, че на Румен Радев му е сигурна победата. Има сериозни шансове, но има и подводни камъни. А в зависимост от този изход, нещата могат да получат всякакъв развой“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK