• вт. ное. 30th, 2021

Димитър Недков: Политически стартъп аутсорсва държавата

Byking-of-net.com

ное. 16, 2021

Изборите родиха нов антропологичен политически типаж. Това заяви писателят Димитър Недков, автор на касовите романи утопия „Президентът“ и трилогията „Знакът на българина“ в интервю за България он ер.

Влизайки в ролята на политически детектив, който изследва пишещия се в момента политически роман, Недков обясни, че този нов типаж е в резултат на започналия конфликт между поколенията, който ще продължи още дълго време. При него има сблъсък на две ценностни системи – на поколението, което излиза от активния живот и на това, което влиза в него. От ценностната система на тези хора отсъстват понятията Отечество, Родина, Държава, Семейство, Вяра, за тях сметката е преди любовта, каза Димитър Недков.

За него в момента тече продължението на големия проект Глобална България, започнал преди десетина години. Той имаше за цел проекта ГЕРБ – доразграбване на тоталитарното наследство и преразпределение на материалните облаги от него. Задачата на тази партия бе усвояването на предприсъединителните фондове, а след това и на европейските фондове. Това се изчерпва. И сега сме свидетели на Глобална България 2.0 – в която политическата партия е стартъп. На терена излезе едно формирование, което може да се определи като политически рисков хедж фонд, разви анализа си на политическата ситуация след вота в неделя писателят Димитър Недков. За една изборна нощ извършиха най-големия електорален обир, възползвайки се от великата депресия, налегнала политическата ни система, допълни Недков.

Основната задача на този политически хедж фонд е листването на БГ държавата на глобалната фондова борса. Докъде ще доведе това, предстои да видим, каза Недков. И припомни, че от вътрешната страна на пръстена на Соломон не случайно пише: „И това ще мине“.

В момента ние си аутсорсваме държавата. Очаква ни правителство, което ще работи на ишлеме, каза още писателят. И направи сравнение: само за една нощ несъществуваща все още партия събра повече дарения, отколкото най-голямата благотворителна инициатива на президента – Българската коледа.

banner

Промяната е много дълъг процес, тя не се случва за една изборна нощ, категоричен бе Димитър Недков.

За него най-важният въпрос е ще се възстанови ли българският парламентаризъм. В момента от едната страна е екзистенциалната криза на лявото пространство. От другата – сепукото на дясното, благодарение на загърбването на класическия десен консерватизъм и подмяната му с неолибералния модел. Те затова са си близки с новите момчета, каза Димитър Недков. И продължи: „Слава Богу, че този път в центъра се завръща автентичният либерализъм, който винаги е посредник между лявото и дясното. Европейският либерализъм иска преодоляване на кризата на държавността, породена от кризата на демокрацията и противоконституционализма.“

Източник: standartnews.com

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK