• вт. ное. 30th, 2021

Христо Иванов подаде оставка като председател на „Да, България“

Byking-of-net.com

ное. 15, 2021

Христо Иванов подава оставка като председател на партия „Да, България“.

„Факт е първата оставка на лидер на партия след изборните резултати. Христо Иванов я подаде. Той напуска поста председател на „Да, България“, обяви Иванов в пряко включване във Фейсбук. Причината за оставката е слабият резултат на изборите на 14 ноември.

Христо Иванов определи този ход като поемане на отговорност.

„Аз нося отговорност за този резултат. Той е много лош. „Демократична България“ е коалиция, в която инвестирахме всички заедно. Очевидно не сме отговорили на всички очаквания, разочаровали сме свои избиратели. Моят апел е да назоваваме проблема, но и да пазим инструмента“, обясни той.

„Резултатът… показва много сериозно отстъпление от резултатите, които бяхме постигнали както на изборите на 11 юли, така и на пролетните избори на 4 април. И в този смисъл не може да бъде оценен по друг начин, освен като много сериозен удар по способността на „Демократична България“ да изпълнява онези мисии, онези каузи, с които се е натоварила. Това е много сериозен знак в нашите поддръжници и от членовете на демократичната общност за оттегляне на доверието към нас“, каза още Христо Иванов.

banner

Той благодари на всички гласували за партията и коалицията „Демократична България“, както и на съпредседателите на коалицията Атанас Атанасов, Владислав Панев и Борислав Сандов.

Изпълнителният съвет на партията също подава оставка. Насрочва се Национален съвет на партията, предстои и свикването на национална конференция. До избор на ново ръководство старото ще продължи да изпълнява функциите си.

Ще предложа на Националния съвет да бъде даден мандат на бъдещата парламентарна група на „Демократична България“ да подкрепи мандат на „Продължаваме промяната“, с които веднага да влезе в разговор, обяви още Христо Иванов.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK