• нд. ное. 28th, 2021

Проф. Маринов: Искаме германски модел на президентския диспут – едновременно по няколко медии

Byking-of-net.com

ное. 15, 2021

Евентуален диспут на повелия в резултатите Румен Радев със заемащия втора позиция на първия тур на президентските избори проф. Анастас Герджиков е добре да се проведе едновременно по няколко медии с национален обхват – тази позиция изрази пред БНР проф. Александър Маринов от инициативния комитет на президентската двойка Радев-Йотова.

„Ние предпочитаме такъв формат – в германски образец. Това е най-добре, за да могат възможно най-голям брой от хората да бъдат свидетели на различните позиции и да съпоставят качеството на кандидатите. Ясно е, че ние в нито една гледна точка нямаме основание да се притесняваме от такъв дебат, но бихме желали, със сигурност, това да е максимално широк формат“, посочи проф. Маринов в предаването „Преди всички“.

„Изборните резултати показват, че нашата стратегия и конкретният модел на нашата кампания са били успешни, след като Радев печели над 50 на сто от гласовете на участвалите в изборите. Ние ще се обърнем и занапред за подкрепа към гражданите, не толкова към един или друг политически лидер, макар че сме благодарни на партиите, които в една или друга степен ни подкрепиха и това се изрази в гласове. Не очаквам да водим някакви специални преговори с партийни ръководства. Нашите позиции са ясни, така че който ги подкрепя, е добре дошъл“, заяви още Александър Маринов.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK