• ср. дек. 1st, 2021

Президентът ще извади своя проект за Конституция (Видео)

Byking-of-net.com

ное. 15, 2021

Президентът ще представи свой проект за Конституция, това стана ясно от думите на държавния глава Румен Радев, след като присъства на церемония в Конституционния съд по заклеването на двамата нови конституционни съдии.

Радев се обяви за индивидуалната конституционна жалба, като подчерта че минава през промени в Конституцията и Закона за Конституционния съд.

Той изрази мнение, че победата на „Продължаваме Промяната“ ни „дава шанс“ и се надява, че този път ще има стабилно мнозинство.

Държавният глава ще свика Народно събрание в най-кратки срокове и веднага като бъдат обнародвани листите на избраните народни представители.

„Битката за укрепване на държавността не е приключила. Партиите на статуквото многократно изразяваха своя стремеж да овладеят и президентството – никога не са жалили ресурси, най-малко ще ги жалят през тази седмица“, подчерта държавният глава, който излиза на балотаж срещу проф. Анастас Герджиков в неделя.

banner

Той благодари на всички, които вчера всички са отишли да гласуват и призова хората да го направят и на балотажа на президентските избори.

Радев поздрави и двамата нови конституционни съдии проф Янаки Стоилов и Соня Янкулова.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK