• сб. ное. 27th, 2021

От „Правосъдие за всеки“ се извиниха за издигането на Лозан Панов: Беше грешка!

Byking-of-net.com

ное. 15, 2021

Двама представители на инициативата „Правосъдие за всеки“ – Пепи Кънчев и Емил Георгиев, се извиниха публично за издигането на Лозан Панов за президент на България.

В постове във фейсбук те признаха, че това е било грешка, като разкриха и подробности за неуспешната кампания на председателя на ВКС.
„Правосъдие за всеки“ бе ядрото на Инициативния комитет, издигнал Панов, а ДБ го подкрепиха.

Според резултатите дотук той обаче заема едва пето място с плачевните проценти – малко над 3 на сто.

Емил Георгиев написа: „Отчитам участието си в това начинание като грешка, за която съжалявам и се извинявам.“

Ето целият пост на Пепи Кънчев, където са разкрити интересни подробности от кампанията.

Изборите за Президент минаха и вече е време да споделим някои неща от изминалата кампания. Много от вас ми писаха „ние издигнахме Лозан Панов, защо говори такива неща, спрете го, какво правите“ и много други подобни.
Какво всъщност се случи?
Както си спомняте „Правосъдие за всеки“ издигнахме кандидатурата на Лозан Панов за Президент. Бяхме впечатлени от битките, които той водеше във ВСС срещу чугунено статукво и за някаква реформа отвътре и вярвахме, че като държавен глава ще продължи да го прави.

Учредихме Инициативен комитет, събрахме нужните по закон 2500 подписа в студено и дъждовно време, разкрихме банкова сметка, сформирахме предизборен щаб. Репликата за „фалшивия герой“ тъкмо бе изречена. Тогава събрахме щаба да поговорим за посланията на кампанията. Идеята беше кандидатът и ИК да имаме ясни послания към хората и да бъдат в синфония (на старогръцки означава много звуци заедно като един).

Предложихме да включим експерти в областта на геополитиката, темата Северна Македония, отбрана и сигурност да подготвят кандидата, както и ИК за медийните изяви по време на кампанията. Преходът на говорене от съдия на политик трябваше да стане много бързо.

Отговорът на нашето предложение от кандидата беше, че той САМ ще определя посланията си, САМ ще избере кой да го консултира, САМ ще определя програмата си в кампанията и посещенията из страната, САМ ще определя кой член ИК в коя медия ще говори в задължителен синхрон с неговите послания. Това ни беше съобщено деня на интервюто на Панов, в което обвини действащия президент, че не е подкрепил парламентаризма и е следвало да проведе разговори с ГЕРБ и ДПС за съставяне на правителство.

Целият ИК и прясно сформиран предизборен щаб бяхме изумени от това негово изказване! Поискахме обяснение. Беше ни обяснено, че посланията сам ще си ги готви, че посещенията в страната ще ги прави заедно с местни представители на ДБ, че ще разчита основно на своята ПР-ка (Ивет Добромирова – б.р.). Разбархме, че предизборен щаб няма да има, а ИК бе предсрочно освободен. Добре, че това се случи в самото начало на кампанията. Тогава това донесе разочарование, че с такъв ИК наистина имаше надежда да се стигне до балотаж, но и облекчение, че извъднъж се върнахме към обикновения ни начин на живот.

Цялата кампания, която видяхме беше изцяло организирана, проведена и изговорена от самия кандидат без участието и помощта на ИК.
Опитахме и не успяхме. Бяхме на разположение до края въпреки всичко случващо се. Вярвам в лоялността, стискахме зъби и премълчавахме, за да не навредим на кампанията на кандидата.

Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от ИПВ кандидатура. Да, заблудих ви, за което ви моля да ми простите.

От тази кампания научих следните истини:
1. Разбрах, че в една Президентска кампания е възможно образът за кандидата и самия кандидат напълно да се разминават.

2. Научих също, че не можеш да помогнеш на някой, който не търси помощта ти.

3. Когато даваш непотърсен съвет, получаваш незаслужен шамар.

Ще продължа с усилията си да обяснявам съдебната реформа, да убеждавам политиците, колко тя е важна, гражданския натиск за промяна в Конституцията и законите ще продължи. Надявам се в тази битка да останем заедно!

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK