• вт. ное. 30th, 2021

Костадин Костадинов: До седмици ще има правителство, но това няма да успокои хората

Byking-of-net.com

ное. 15, 2021

До седмици ще има правителство, но това няма да успокои хората. Това прогнозира пред БНР Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“. Партията получава почти 5% от гласовете на избирателите и ще има място в новия парламент.

„Чака ни тежка зима. Чакат ни дни, в които правителството ще започне да прави компромис след компромис „в името на националния интерес“, но след това ще се зададат тежки дни. Всяка една политическа организация би следвало да бъде изключително внимателна, защото българският народ няма да прости повече посегателство над неговите интереси,“ заяви лидерът на „Възраждане“.

Според Костадинов „в България управляващите се сменят, но политиката им си остава една и съща – винаги антибългарска“ и подчерта, че разговорите с „Възраждане“ за правителство минават през нормализация на обществения живот в България.

„Преди ГЕРБ да започнат да въвеждат първите безумни ограничения, а след това правителството на Радев да ги задълбочи. Искаме ли да водим нормален начин на живот, или ще продължаваме да изпълняваме поредни, наложени отвън ограничения,“ заяви Костадинов.

В предаването „12+3“ лидерът на „Възраждане“ коментира и темата за пътя на Македония към Европейския съюз. Той е категоричен, че няма как страната ни да се откаже от историческите спорове и че не трябва да се приемат отстъпки.

banner

„Македония е агресивна, не е като нас, преследва интересите си. В момента, в който започнат преговорите, можем да очакваме, че небивалиците, които са в учебниците им, ще започнем да ги виждаме в официални европейски документи. Продължаваме да твърдим, че македонският език е български диалект. Но влезе ли в ЕС, той ще получи официална международна легитимация… Съвременните неолиберали гледат на членството на РСМ в ЕС като анексия, както анексираха Черна гора в НАТО, за да изградят санитарен кордон в центъра на Балканския полуостров, с който да пресекат опити на Русия за някакво нейно евентуално възраждане тук. Македония е една голяма брънка от голямата геополитическа игра между САЩ и Русия,“ коментира Костадинов.

„Непоискана подкрепа не се дава“. Така Костадинов отговори на въпрос – „Възраждане“ кой от двамата кандидати за президент ще подкрепи на балотажа в неделя.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK