• сб. ное. 27th, 2021

И Атанас Атанасов подаде оставка като председател на „Демократи за силна България“

Byking-of-net.com

ное. 15, 2021

И председателят на „Демократи за силна България“ Атанас Атанасов подаде оставка. Това съобщи самият той във Фейсбук.

Припомняме, че преди това оставка подаде лидерът на „Да, България“ Христо Иванов, както и цялото ръководство на партията.

Коалицията им „Демократична България“ получи малко под 6% на парламентарния вот в неделя.

Ето пълния текст на съобщението на Атанас Атанасов:

Сърдечно благодаря на хората, дали своя глас за „Демократична България“, на кандидатите ни в листите, на доброволците и на всички активисти за всеотдайната и безкористна работа. Въпреки положените усилия, резултатът ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност.

На основание чл 21, ал. 1 от Устава на ДСБ, след съгласуване с Националното ръководство на партията и провеждане на отчетно-изборна кампания в структурите, ще свикам Национално събрание на ДСБ за избор на Председател и Национално ръководство.

В трудни моменти като този е необходимо да се прояви устойчивост и национална отговорност. Заедно с другите лидери на „Демократична България“ сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито.

Изказвам искрена благодарност на колегите от Председателския съвет на „Демократична България“ за съвместната ни работа. За мен е чест да сме от един отбор!

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK