• нд. ное. 28th, 2021

Д. Аврамов: Хората очакват конструктивизъм и ако не го получат, както се появи ПП, така и ще изчезне

Byking-of-net.com

ное. 15, 2021

За пръв път след избори България тръгва с оптимистична перспектива, възпитано напред, със съзнанието, че трябва да има диалог. Това мнение изрази пред БНР политологът Димитър Аврамов.

„За пръв път от 8 години насам изглежда, че има някаква позитивна перспектива. Появи се някакъв човек, кандидат за премиер, който каза на първо място – аз съм кандидат за премиер, а не непременно премиер, и на второ място – ние като грешим, се извиняваме. О, чудо! Такова нещо не сме виждали от безгрешния бивш премиер г-н Борисов,“ коментира политологът.

Димитър Аврамов уточни, че не е фен на Кирил Петков и Асен Василев. Относно обявените възможни имена за следващия кабинет, той посочи:

„Разговорът трябва да се води в парламента, той е коалиционен и ако Кирил Петков и Асен Василев настояват по начина, по който настояваше Слави Трифонов, просто няма да стане.“

„Хората очакват конструктивизъм и ако не го получат, както се появи ПП, така може и да изчезне след 5-6 месеца. Обществото няма да прощава повече лошо възпитание и слаби политики,“ обясни политологът.

Има отлив на избиратели, които биха гласували за ГЕРБ, има отлив на перспектива, категоричен е Димитър Аврамов.

„Не можеш да продължиш да си лидер в публичното пространство, когато излъчваш негативни послания. Ако 10-12 години си бил лидер в българското общество, да завършиш с лоши послания, плашейки хората, обяснявайки им колко умрели има. В крайна сметка си управлявал десет години – не може да броиш колко умрели има. Те са в твоя списък, резултат от твоето управление. ГЕРБ има огромен проблем, защото е партия с ръководител, който се е отказал да я развива нататък“, смята политологът.

След като изпълни електоралното си пространство с растеж до максимум миналия път, ДБ сега е в удивителен спад, отбеляза Аврамов. „Ако тази коалиция иска да продължи, след този срив тя може да продължи само с нови лидери.“

„ДБ прекалено много занимава българското общество с нещата, които са важни само за нея и го прави много елитарно. Не че Христо Иванов и Атанас Атанасов не са интелигентни хора, но със сигурност са неуспешни политически лидери към този момент“, допълни той.

Димитър Аврамов заяви, че в менталното пространство, в което се ситуира „Възраждане“, е имало много разочарование от „оядената корупционна политика на бившите патриотични формации“ и хората си търсят политически представител.

„Второ, г-н Костадинов каквито и безумия да говори, ги говори по харизматичен начин,“ коментира политологът.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK