• ср. дек. 1st, 2021

Делян Пеевски спечели битката с Христо Иванов за Търново

Byking-of-net.com

ное. 15, 2021

„Разочарован съм от резултата. Разочарован съм най-вече от себе си, че не успях да направя по-добра кампания и да постигнем по-добри резултати във Велико Търново и в цялата страна. Не бяхме на висота, не отговорихме на очакванията на хората и си получихме заслуженото.“

Това пише председателят на комисията „Росенец“ в 46-ото Народно събрание и кандидат-депутат от „Демократична България“ във Велико Търново адв. Калоян Янков в отзвук след слабите резултати на обединението, предаде офнюз.

Христо Иванов губи битката с Делян Пеевски. В Търново за ДБ тя премина под мотото „Нито глас за Пеевски!“.

Резултатите обаче показват, че Движението за права и свободи, което издигна Делян Пеевски именно в старата ни столица, получава 4 118 гласа (7.18%). Изправилият се срещу него на първото място в листата на ДБ Христо Иванов не печели „двубоя“. ДБ има 2 934 гласа, или 5.12%.

„Искам да се извиня на всички, които повярваха, че ние ще сме лидерите на промяната от тук насетне. С подобен резултат няма как да сме лидери. Има други лидери и ние трябва да ги подкрепим и да работим заедно, за да се случи това от което всички имаме нужда – свободно и модерно общество, закон – еднакъв за всички, споделен просперитет, а не само за избрани“ – пише Калоян Янков.

banner

„Да, България и Демократична България биха пъртината и сега плащат цената. Това обаче е сладка цена. Да си участвал в сгромолясването на модела от последните години, да си се надявал, да си се страхувал, да си давал всичко от себе си, да си бил на фронтовата линия, всичко това си е струвало, защото вече има пътека. Нека тази пътека стане път и след това – магистрала. Нека всеки свободно да минава по нея“, коментира той.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK