• чт. дек. 9th, 2021

Борислав Сандов: Не сме очаквали този срив в резултата за ДБ, за кабинет ПП ще трябва да покани БСП

Byking-of-net.com

ное. 15, 2021

Резултатите ни спрямо изборите от юли са паднали двойно. По-голямата част са се прелели в ПП, признавам, че не сме очаквали това да стане в толкова голям процент„, призна пред БТВ Борислав Сандов, председател на „Зелените“ от ДБ.

„Ние бяхме предложили на ПП общо явяване, сега предстои да преговаряме. Разбира се, позицията, от която ще влезем в преговорите, ще бъде съвсем различна“, каза още той и добави, че Кирил Петков е напуснал „Да, България“.

„Предстои Национално събрание, предстои да вземем решение какво правим оттук нататък, а и каква ще е съдбата и бъдещето на коалицията“, обясни Сандов.

Той отхвърли обвиненията на Лозан Панов за съглашателство с БСП и заяви, че това се е отразило зле на резултата на ДБ.

„Трябва да се попитаме дали не трябваше да имаме наш кандидат, нямаше синхрон между двете кампании, това се отрази лошо и на Лозан Панов, и на нас. Трябва да се анализира как това, че нямахме собсвен кандидат се отрази на кампанията“, коментира той.

banner

„При тази подкрепа ПП имат напълно легитимно право да предложат премиер. Те ще трябва да поканят поне още две партии, за да може да се състави мнозинство, а това трябва да е БСП. Възможно е и да има правителство на малцинството с широка подкрепа. Аз съм по-скоро скептичен, че ще има правителство за следващите 4 години“, прогнозира Сандов.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK