• сб. ное. 27th, 2021

Атанас Зафиров, БСП: Усилията ни са насочени към формиране на работещо мнозинство и редовен кабинет

Byking-of-net.com

ное. 15, 2021

„Преди всичко искам да благодаря на всички български граждани, които въпреки тежката епидемиологична ситуация, въпреки кризата излязоха и гласуваха. И, разбира се, на нашите членове, симпатизанти и активисти, които положиха много усилия и направиха една добра кампания. За съжаление, резултатите не са такива, каквито очаквахме, но въпреки всичко аз се радвам, че хората излязоха и гласуваха.“

Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров в предаването „Твоят ден“ по Nova News.

Той определи като разочароваща ниската избирателна активност и според него това е една сериозна камбана, която трябва да бие за всички политически партии.

„В момента най-важният въпрос е БСП активно да се включи в работата на следващото Народно събрание. Видно е, че няма как да бъде съставено правителство без участието на „БСП за България“. Там трябва да насочим нашите усилия и нашата енергия, българското общество в момента е с такова очакване. Трябва да бъде сформирано работещо мнозинство и редовно правителство, защото пред страната стоят сериозни предизвикателства“, каза още Зафиров.

„Важно е, че г-н Петков каза, че на първо място ще бъдат политиките и разговорите по сектори, а после за конкретни лица. Това сме го отстоявали винаги и ние. В БСП сме готови да сложим нашите предложения на масата. Ще търсим допирни точки“, подчерта социалистът.

„Нямаме време да губим в някакви излишни вътрешнопартийни разпри и спорове. Достатъчни удари понесе БСП именно заради такова поведение през годините. Сега е време да бъдем повече държавници, по-малко партийци“, категоричен бе Атанас Зафиров.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK