• вт. дек. 7th, 2021

Арман Бабикян: Едни и същи електорати преливат в различни политически съдове, но не се разширяват

Byking-of-net.com

ное. 15, 2021

„Надявам се, че ПП е в състояние да извърши онази дълбока трансформация, която нейните лидери обещават. Всеки човек трябва да помни нещата, които са казани преди изборите, и през цялото време да задава въпроси, свързани с обещания отпреди изборите. Това е важното – постоянен контрол“.

Това каза пред БНР пиар експертът Арман Бабикян, част от ИБГНИ, които останаха извън новия парламент.

Според него в България едни и същи електорати преливат в различни политически съдове, но не се разширяват:

„Като сумирате, виждате едни балансирани обеми – единият е спрял да намалява, другият да нараства. Затова е необходим друг тип работа, за да се получи стабилност от една страна и мощно нахлуване на новото, на справедливостта, на естествената конкуренция, на защита на гражданските права“.

В предаването „12+3“ експертът коментира и президентските избори:

banner

„Резултатите са абсолютно логични. Освен сериозната разлика между първия и втория се вижда и пределната мобилизация на ДПС, които не могат да преглътнат този държавен глава и ще положат всякакви усилия за втория тур. Предизвикателствата пред Радев предстои да изглеждат по друг начин. Проблемът с Македония ще легне върху неговите плещи, решаването на Covid кризата, икономическите проблеми, състоянието на силите в Черно море. Формално няма мотиви да е толкова реактивен, защото ще влезе във втори, респективно последен мандат. Изключително важно е как ще изглежда във втория си мандат, колко пъти ще има желание да вдигне юмрука си“.

Бабикян подчерта, че ИБГНИ ще създадат неправителствена организация, „имаме домашна работа, която не сме свършили още от протестите“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK