• ср. дек. 1st, 2021

Огнян Минчев: Когато имаме партия като ИТН в НС, не трябва да изключваме нарочно предизвикан провал

Byking-of-net.com

ное. 14, 2021

„Към тази вечер не е решен въпросът за властта, въпреки позитивния факт, че има наистина водач, който е безспорен. Има няколко неща, които създават сериозни препятствия за формирането на устойчиво управление, заяви Огнян Минчев пред БНТ.

Необходими са четири партии, за да се създаде правителство, но не кои да са те, а точно определени. По дефиниция самата партия победител изключва възможността да си партнира за тази цел с две от формациите в парламента – с ГЕРБ и с ДПС.

Като оставим „Възраждане“ настрана, тези 4 партии са единствените възможни. Всяка една от тях може да поставя своите условия категорично. Споразумяването би могло да бъде в резултат на максимално голям общ знаменател помежду си.

Дали обаче той ще се получи, или идеологическата рамка, която самите партии на протеста си поставят ще го стесни до там, че споразумяването ще бъде на ръба?

Когато имаме партия като ИТН с подобна, макар и с кратка история на поведение в парламента и в преговорите с останалите формации, не бива да изключваме всякакви възможности за нарочно предизвикан провал“, подчерта още проф. Огнян Минчев.

banner

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK