• чт. дек. 9th, 2021

Кирил Петков: Аз ще бъда кандидат за премиер от „Продължаваме промяната“

Byking-of-net.com

ное. 14, 2021

„Аз ще бъда кандидат за премиер от „Продължаваме промяната“, но това ще бъде въпрос на преговори“.

Това заяви пред БНТ Кирил Петков. И допълни, че още от утре започват разговори с партиите, с които ще търсят работещ кабинет.

Като най-важен приоритет Петков посочи задачата да бъде спряна корупцията.

Това, което ние вярваме – процентите ни ще се увеличат заради вота от чужбина. Би трябвало да сме доста близо до процентите, които обявихме в самото начало, каза Кирил Петков.

Той се обяви за диалог с всички партии извън ГЕРБ и ДПС, за да могат да отворят възможност за работеща коалиция.

banner

Като първи партньор Петков посочи „Демократична България“, но и БСП и „Има такъв народ“, с които имат общи цели – да се смени главният прокурор и да се спре корупцията.

Предложението на „Продължаваме промяната“ за нов премиер е Кирил Петков, обяви и съпредседателят на партията Асен Василев пред Нова телевизия.

По думите му новото правителство категорично трябва да е коалиционно. За съставянето му „Продължаваме промяната“ ще води преговори с всички партии без ГЕРБ и ДПС. „Това, което видяхме по страната, е че на много места има феодални структури. Няма как това да бъде разградено, ако ГЕРБ остане във властта“, смята Василев.

Според него ще има период от две-три седмици докато се оформят окончателните резултати от изборите и се конституира новият парламент. Това време трябва да се използва, за да се проведат преговори между партиите за съставяне на кабинет.

„Предолженията ни в тези експертни групи биха били г-н Петков за премиер, аз за министър на финансите“, каза още Асен Василев.

Чувстваме се много подготвени в почти всички сфери. Успяхме да привлечем хора с изключителна експертиза, макар и да нямат голям политически опит, коментира още съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Още тази седмица ще бъде структуриран диалогът и се надяваме да започнат разговорите с партиите без ГЕРБ и ДПС“.

„Очакваме всяка от партиите да излъчи екипи по конкретните теми и области, да очертаем проблемите, да видим кои са разумните решения за страната. След това всяка от партиите да излъчи кандидати и да се излъчи най-добрият екип за реализиране на тази програма на правителството“.

Василев посочи, че най-дясната мярка е да има сигурност на собствеността и правораздаване, защото без това няма как да се гради икономика, социална политика и няма как да има справедливост в обществото:

Десните мерки, които могат да помогнат за леви политики, минават през спиране на кражбите, защото това е ресурсът, с който могат да се обезпечат инвестициите“.

Асен Василев посочи, че ПП ще опитат да формират правителство, което да управлява България в следващите четири години с ясно разписани в коалиционен договор приоритети, конкретни политики и реформи

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK