• сб. ное. 27th, 2021

Георги Свиленски, БСП: Първата работа на 47-мия парламент е да формира парламентарно мнозинство

Byking-of-net.com

ное. 14, 2021

„Предстоящите разговори трябва да бъдат за формиране на парламентарно мнозинство. Проблемът и на 45-тия, и на 46-тия парламент беше, че се говореше за правителство, водеха се преговори за министри и премиери, но не се постави въпросът за парламентарно мнозинство.“

Това заяви водачът на листата на БСП в 24 МИР-София Георги Свиленски в ефира на Нова телевизия.

По думите му първата работа, която трябва да направи 47-мият парламент е да формира парламентарно мнозинство, което да излъчи правителство: „Трябва да се предложи бюджет и да има парламентарно мнозинство, което да го приеме“, коментира той.

„Ние нееднократно сме заявили и в предизборната кампания, и в 46-тия парламент, че ще участваме в мнозинство, което ще донесе промяната в България и отстраняването на ГЕРБ от властта“, категоричен бе социалистът.

Георги Свиленски подчерта и че към този момент все още не се знае разпределението на политическите сили и допълни: „Ако получим покана за разговори, ще се отзовем с нашата програма и предложения с краткосрочни мерки, които касаят всички българи“, заяви той като поясни, че става въпрос за енергийната, социалната, икономическата и ковид криза.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK