• сб. ное. 27th, 2021

Асен Василев: Предложението на ПП за нов премиер е Кирил Петков, а аз – за финансов министър.

Byking-of-net.com

ное. 14, 2021

Предложението на „Продължаваме промяната“ за нов премиер е Кирил Петков.

Това обяви съпредседателят на партията Асен Василев пред Нова телевизия.

По думите му новото правителство категорично трябва да е коалиционно. За съставянето му „Продължаваме промяната“ ще води преговори с всички партии без ГЕРБ и ДПС. „Това, което видяхме по страната, е че на много места има феодални структури. Няма как това да бъде разградено, ако ГЕРБ остане във властта“, смята Василев.

Според него ще има период от две-три седмици докато се оформят окончателните резултати от изборите и се конституира новият парламент. Това време трябва да се използва, за да се проведат преговори между партиите за съставяне на кабинет.

„Предолженията ни в тези експертни групи биха били г-н Петков за премиер, аз за министър на финансите“, обяви Асен Василев.

Чувстваме се много подготвени в почти всички сфери. Успяхме да привлечем хора с изключителна експертиза, макар и да нямат голям политически опит, коментира още съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Още тази седмица ще бъде структуриран диалогът и се надяваме да започнат разговорите с партиите без ГЕРБ и ДПС“.

„Очакваме всяка от партиите да излъчи екипи по конкретните теми и области, да очертаем проблемите, да видим кои са разумните решения за страната. След това всяка от партиите да излъчи кандидати и да се излъчи най-добрият екип за реализиране на тази програма на правителството“.

Василев посочи, че най-дясната мярка е да има сигурност на собствеността и правораздаване, защото без това няма как да се гради икономика, социална политика и няма как да има справедливост в обществото:

„Десните мерки, които могат да помогнат за леви политики, минават през спиране на кражбите, защото това е ресурсът, с който могат да се обезпечат инвестициите“.

Асен Василев посочи, че ПП ще опитат да формират правителство, което да управлява България в следващите четири години с ясно разписани в коалиционен договор приоритети, конкретни политики и реформи

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK