• чт. дек. 9th, 2021

Тихомир Безлов: Надминахме Перу по смъртност

Byking-of-net.com

ное. 3, 2021

За съжаление, възможно е пикът на четвъртата вълна от коронавирус да е тази или следващата седмица. Вчера и днес минахме рекорда на починали хора от есента на 2020 г. Това обясни в сутрешния блок „Денят започва“ на БНТ Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията.

Въпреки тревожните данни и високият процент на смъртност сред неваксинираните хора, българите продължават да са скептични към ваксините. Защо това е така обаче, е сложно да се говори.

„В момента имаме рекордни ваксинации в Европа, например в една Испания или една Франция, и там има ниска смъртност“, обясни Безлов.
Политическата криза е един от съществените фактор за ситуацията с ваксините и непредприемането на популярни мерки у нас, смята експертът.
„Освен това, имаме изключително интензивно присъствие на антиваксърско говорене в медиите“, допълни Безлов.
В България смъртността е много висока, а със случаите от последните седмици, просто ние надминахме Перу, обясни експертът.
„За мен една важна стъпка при продължаващия натиск в болниците, би била да има някакво усилие като в Румъния – пациенти с тежка ситуация да се изнасят към съседни страни в ЕС“, смята Безлов.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK