• вт. ное. 30th, 2021

Проф. Григоров: Колко от нашите политици и медици дадоха пример с ваксинирането?!

Byking-of-net.com

ное. 3, 2021

Спирането на плановия прием в болниците ще увеличи смъртността. Лично аз съм го казвал, че трябваше да обособят отделни болници, поне в големите градове, само за COVID, от тавана до мазето, с високоплатени специалисти и сестри, които да поемат изцяло и само COVID болни, за да има възможност да не се стига до това, което е сега – да се спират плановите операции и манипулации.

Това каза кардиологът проф. Младен Григоров в интервю за „Фокус“.

„Ще се стигне до там, че една голяма част от пациентите след няколко месеца ще починат от основното заболяване, което имат“, допълни лекарят.

Той даде пример с Китай, където още в началото бяха разкрити специализирани COVID болници.

Това може да стане в София – половината от пациентите с COVID са от София. В София има около 100 болници, държавни, общински и частни, около 100. Е, какво пречи 10 от тях да бъдат специализирани, примерно изцяло със съответния финансов ресурс и т.н.? Те си имат апаратура. А не сега да ми подмятат какви ли не глупости, че операционните щели да се превръщат в реанимации, тъй като реанимациите се задъхвали, посочи Младен Григоров.

banner

Професорът определи като комедия символичното хващане на здравните експерти за ръце, в здравното министерство.

Това е пълна комедия, което видяхме вчера (хващането за ръце, бел. ред.), и аз се срамувам от тези мои колеги. Има един стар принцип: личният пример е качество и ефективност, а не такива комедиални актове. Кажете ми колко от нашите политици демонстративно се ваксинираха? Аз не мога да си спомня нито един – може би Бойко Борисов направи тая работа и бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов. Но колко от нашите медици показаха личен пример, коментира още кардиологът.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK