• ср. дек. 1st, 2021

Започва вътрешна проверка за смъртта на 18-годишна родилка в ямболската болница

Byking-of-net.com

ное. 3, 2021

„В ямболската областна болница е образувана вътрешна проверка за смъртта на 18-годишна родилка от Стралджа“, съобщи пред журналисти директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов.

По думите му, бременната в осмия месец е приета в болницата в безсъзнание преди два дни. Извършени са незабавни реанимационни действия от дежурния екип в родилното отделение. Въпреки усилията на лекарите, жената е починала 20 минути по-късно.

Родилката е транспортирана до лечебното заведение от екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Преди това е прегледана в дома й, но е била в задоволително състояние.

Направена е манипулация с медикаменти, но състоянието на жената не се подобрило. При второто посещение на спешните медици е откарана в болницата.

„Няма отказано повикване или забавяне, въпреки огромната натовареност на екипите покрай COVID-19. Действията на колегите са били адекватни“, каза началникът на филиала на ЦСМП-Ямбол д-р Атанас Парушев.

banner

Направена е аутопсия, която е потвърдила първоначалната диагноза – прееклампсия. „Това е тежко усложнение вследствие на бременността. За съжаление, жената не е била проследявана изобщо от акушер-гинеколог“, заяви директорът на болницата Диманов.

Назначената по случая лекарска комисия не е установила пропуски. Очакват се резултатите и от проверката в Спешната помощ.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK