• вт. ное. 30th, 2021

Д-р Стефан Константинов: Онкоболните категорично да се ваксинират

Byking-of-net.com

ное. 3, 2021

Пациентите с онкологични заболявания категорично подлежат на ваксинация като по този въпрос вече съществуват достатъчно научни доказателства от целия свят. Това заяви в „Денят започва“ на БНТ изпълнителният директор на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология д-р Стефан Константинов.

По думите му, въпреки лошата си конструция и натрупаните проблеми, здравната система у нас се справя сравнително добре с пандемията.
Големият провал, според д-р Константинов, е на ниво общество и държава, защото периодично се съревноваваме с развиващи се държави по смъртност в света, а най-големият ни приоритет – децата не са на училище.

Според Стефан Константинов сме имали възможност да се подготвим по-добре за борбата с вируса, но не сме го направили. Като причини за това той отчита факта, че се намираме в година на избори и всички политици са много внимателни в действията си. В медийното пространство пък е допуснато говорене срещу науката и ваксините, което според Константинов, не е обосновано.

„За момента – това, което хората могат да направят сами за себе си в това властово, да го кажем, безвремие или подготовка за бъдещи неща – е да отидат и да се ваксинират. И да си носят и маските, защото със слагането на ваксината веднага не се изгражда имунитет, а трябва и време.“ – призова Стефан Константинов.

По думите му шефът на Ковид отделението в „Пирогов“ каза „епохална глупост“, че преболедувалите не трябва да се ваксинират, защото това е „все едно да гасиш пожар с бензин“

banner

93% от лекарите в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология в София са ваксинирани още преди въвеждането на зеления сертификат. За целия болничен персонал делът на имунизираните е 76%.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK