• ср. дек. 1st, 2021

Д-р Гергана Николова, БЛС: Има въпросителни около медикаментите за лечение на COVID-19

Byking-of-net.com

ное. 3, 2021

Спешно трябва да се седне на масата на преговорите заедно с НЗОК, проблемите за решаване са много. Това каза в ефира на „Твоят ден“ д-р Гергана Николова, член на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и член на УС на БЛС. По думите й има разминаване в информацията, която разпространяват международни източници и това, което се чува у нас по темата за лекарствата.

„Имаме въпросителни около списъка с лекарства, който е създаден. Вътре са включени медикаменти, при които ние не намираме връзка с лечението на COVID-19. Включени са ампули и инжекции за разреждане на кръвта, които нямат отношение с лечението на леките и средни форми на вирусната инфекция“, обясни тя.

Планираната среща през вчерашния ден между БЛС и НЗОК претърпя провял, а причината, по думите на д-р Николова, е отношението към лекарите.

„Много неща трябва да се решат спешно, а ние биваме оставяни да чакаме отвън на студа за неопределен период от време. Недопустимо е“, коментира тя.

Д-р Гергана Николова коментира още, че общопрактикуващите лекари не получават обещаната им помощ във връзка със зелените коридори.

banner

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK