• ср. дек. 1st, 2021

Даниел Вълчев: Управлението, което и да е то, трябва да каже ясно на хората защо да се ваксинират

Byking-of-net.com

ное. 3, 2021

Доста време има ясно хаотично говорене по темата с епидемията. Хората основателно имат притеснения дали това, което представлява ситуацията от здравна гледна точка, е това, което се казва. Управлението, което и да е то, трябва да каже ясно на хората защо трябва да се ваксинират. Хаотичното говорене създава само проблеми.

Това смята проф. Даниел Вълчев, декан на юридическия факултет в СУ, бивш вицепремиер и министър на образованието. Пред БНР той коментира, че липсва прогнозиране на действията за справяне с пандемията.

„Липсва и йерархия на социалните дейности, които могат да бъдат засегнати от мерките. В момента няма разлика в начина, по който ходиш на казино или на дискотека, и начина, по който ходиш в университета. Едно правителство трябва да направи такава йерархия – първо затваряш това, което няма голямо социално значение. Училищата и градският транспорт се затварят последни“, отбеляза проф. Вълчев.

„Политизирането на темата прави изключително лошо впечатление. Политиката взе превес над здравните аргументи… Неяснотата в кризата води до радикални настроения. Това е криза, която ще преживеем“, каза още той.

Източник: http://epicenter.bg//

banner
Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK