• сб. ное. 27th, 2021

Държавният глава се срещна с президента на Европейската конфедерация по волейбол

Byking-of-net.com

ное. 2, 2021

Държавният глава Румен Радев прие на „Дондуков“ 2 президента на Европейската конфедерация по волейбол Александър Боричич и президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. В разговора беше обсъдено развитието на спорта и популяризирането му сред младите хора в Европа, съобщиха от прессекретариата на президента.

Александър Боричич изрази задоволство от одобряването на съвместната кандидатура на България и Италия, заедно с Република Северна Македония и Украйна, за домакинство на европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 г. „България има богат опит в организацията на волейболни първенства“, отбеляза гостът.

Румен Радев запозна Александър Боричич с инициативата „Спортувай с президента“, която се провежда под патронажа на държавния глава с цел да стимулира физическата активност на българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.

Александър Боричич връчи на Румен Радев почетен плакет на Европейската конфедерация по волейбол за приноса на българския държавен глава за насърчаване на спорта сред младите хора и подкрепата му за волейбола.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK