• ср. дек. 1st, 2021

Акад. Дроздстой Стоянов: Здравословно ембарго върху темата „Covid“ няма да навреди

Byking-of-net.com

ное. 2, 2021

„Ситуацията в страната, както и при предишните пристъпи на епидемията, е на крайна поляризация. Основната причина е свързана с дълбокото недоверие в здравната политика, която беше непоследователна и неконсистентна, лъкатушеше между крайности“.

Това коментира пред БНР психиатърът акад. Дроздстой Стоянов.

По думите му преминаваме през етап на системна деградация на висши ценности, които са деноминирани.

„Няма как в продължение на 18 месеца да се люшкаш между две несъизмеримости и да очакваш, че на 18-ия месец ще имаш кохерентно поведение. Ако стоим вътре в противопоставянето, няма как да излезем от него“.

Според психиатъра най-тревожното е противопоставянето между качеството на живот и живота.

banner

„Ако фракционирането на обществото е катализирано от кризата и то не може да бъде спряно, то процесът на разграждане на нашите образователни ценности може да бъде спрян. И нека да не бъде заигравана картата на епидемията в този сектор. Щетите от онлайн обучението за децата в късна предучилищна и ранна училищна възраст са с образователни, здравни и косвени последствия“.

В предаването „12+3“ акад. Стоянов допълни:

„Ролята на социалните мрежи за противопоставянето в обществото е катастрофална. Те са факторът, който тиражира постоянно взаимно изключващи се антагонистични версии, свързани с кризата… Едно здравословно ембарго върху темата за Covid-19 няма да навреди на никого. Иначе темата се превръща в дъвка за употреба от недобросъвестни поляризатори, движени от користни цели или от личен интерес“.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK