• сб. ное. 27th, 2021

Още два пункта за ваксинация ще работят през тази седмица в София

Byking-of-net.com

ное. 1, 2021

От днес, 1 ноември, ваксинационните пунктове в мол „Парадайс“ и „България“ мол ще бъдат отворени и в делничните дни. Желаещите граждани ще могат да се ваксинират в тези два търговски центъра всеки работен ден от 15:00 ч до 19:00 ч. Медицински екипи от ДКЦ 11 ще обслужват двата пункта, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Разкриването на допълнителни възможности за поставяне на имунизация е по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова с цел улесняване на хората, желаещи да се ваксинират.

През изминалата събота и неделя в общинските „зелени коридори“ в столицата са поставени общо 2167 ваксини срещу COVID-19. С това общо направените имунизации в изнесените кабинети само през уикендите от края на месец май до момента са общо 30 439.

В делничните дни по традиция ваксини могат да се правят на двете метростанции – на „НДК“ и на връзката между “Орлов мост” и „СУ “Кл. Охридски”. Работното време на пункта в метростанция „НДК“ е от 8:00 до 14:00 ч в понеделник, сряда и петък, и от 13:00 до 19:00 ч – във вторник и четвъртък.

Пунктът в метростанцията при Софийски университет работното време е от 14,00 до 19,00 ч всеки ден.

Ваксинационни кабинети през седмицата има и в седем ДКЦ-та – 8. ДКЦ, 11. ДКЦ, 12. ДКЦ, 13. ДКЦ, 18. ДКЦ, 20. ДКЦ, 24. ДКЦ. Повече информация за работното време и телефон за връзка може да се намери ТУК.

През тази седмица изнесен кабинет ще продължава да работи и в Нов български университет от 8.30 до 16.30 ч.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекците „Аварийна помощ и превенция“ и „Здравеопазване“ на Столичната община

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK