• сб. ное. 27th, 2021

Карадайъ и Михайлова от Пловдив: За да изпълним завета на будителите, трябва да сме единни

Byking-of-net.com

ное. 1, 2021

izbori_2021_v21_21

За да постигнем заветите на народните будители, трябва да се обединяваме, да сме единни, за да просперира нашата Родина България. Това заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Движението.

Той поздрави хората с Празника на народните будители.

„Дълбок поклон, те ни дадоха мъдрост, те ни дадоха и пример как да съхраним род, Родина, култура, традиции, държава и държавност“, изтъкна Карадайъ.

„Всички будители на България – от библиотеките, от музеите, от театрите, писателите и учителите, поклон пред вашия труд“, каза и кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова.

Тя подчерта, че част от каузите на кандидат-президентската двойка на ДПС са именно българската култура и българското знание като част от културата и знанието на Обединена Европа.

Дошло е време за нов етап от развитието на демокрацията в България, посочи още Мустафа Карадайъ. И обясни, че това означава да избираме кандидатите не по това какво име носят, а по техните качества, знания и умения.

„В Европа модерните европейци не питат, кой каква родина има, от какъв етнос е, каква религия изповядва, там ни оценяват по ценностите, по политиката, по това какво предлагаме и какво можем“, категоричен бе Мустафа Карадайъ. И допълни: „В Европа това е и признание за политиката на ДПС“.

„Ако искаме да сме модерни граждани, за нас обединяваща цел е да постигнем европейския стандарт на живот, тук и сега, не някога“, каза кандидатът на ДПС за президент.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK