• ср. дек. 1st, 2021

Д-р Гергана Николова: Ще има локдаун, системата ще рухне

Byking-of-net.com

ное. 1, 2021

Правото на свободен избор никой не го отрича, но след него следват последствия в едната или в другата посока. Като нация взехме решение нашият свободния избор да е да не се ваксинираме и сега последствията са, че случаите са много, смъртността е висока, а болниците са пълни. За да има ефект от мерките, то те трябва те да се спазват. Ще се наложи да има локдаун, поради простата причина, че системата ще рухне. Не, защото хората в здравната система не искат да работят, а защото вече са на предела. Това заяви д-р Гергана Николова в ефира на Нова телевизия.

Според адвокат Валя Гигова правото на живота е много по-важно от правото на труд. „Като не се спазват правилата – ще има по-сериозни ограничения. Ще има локдаун“, каза още тя. По думите ѝ зеленият сертификат не е санкция. “ В Италия в най-тежкия им период е имало избор на кого да се сложи апарат за дишане. Изборът е бил в полза на по-младия. Дотам ли трябва да я докараме, защото ваксинацията няма да стане задължителна“, подчерта адвокат Гигова.

Локдаунът не решева проблема, но отваря решението. Няма друго решение освен ваксината към момента. Ще се изчака тази седмица да мине и ще има локдаун, категорична е д-р Мими Виткова, бивш здравен министър. По думите ѝ не е, че не сме информирани, а в политиците е имало страх. „Имахме достатъчно време да ги обясним и да ги въведем, но изчаквахме“, коментира още тя.

„И в момента имаме задължителна ваксинация. Някой съобразявали се с правата на новороденото – не, имунизира се за БЦЖ“, категорична е още Виткова.

Д-р Николова е категорична, че не могат да откажат терапия на никого. „Не искам да се увеличава пропастта между хората, трябва внимателно да се приемат мерките и в едната, и в другата позиция“, смята тя.

banner

Виткова е на менение, че трябва да се чуват повече мненията на специалистите, а не на политиците. „ЕК може да регистрира и руската, и китайската ваксина, за да се разнообрази арсеналът, както се казва. Има мечка в гората, които го е страх да не ходи“, коментира Виткова.

Тази вълна засегна тежко младите. Ваксината няма да ги защите на 100 %, но няма да се стигне до нуждата от кислород, заяви още д-р Николова и призова хората да се доверяват повече на лекарите. „Няма лекаство за лечение на ковид, нямаме нищо специфично срещу него. Ваксината е единственото ни оръжие срещу него“, каза още тя.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK