• ср. дек. 1st, 2021

Велизар Енчев: На натиска за РС Македония трябва да се даде решителен отпор

Byking-of-net.com

ное. 1, 2021

izbori_2021_v21_1 (1)

„Най-страшното в момента за българския политически елит е натискът, който ни се оказва от САЩ и Европейската комисия по въпроса за Република Северна Македония.“ Това заяви Велизар Енчев, кандидат за народен представител от листата на “БСП за България“ в 23 МИР-София, в ефира на БНТ, като по думите му на този натиск трябва да се даде решителен отпор, съобщават от пресцентъра на БСП.

Той обясни, че не е правилно да се говори за българско малцинство в Северна Македония: „Историческите данни говорят, че става дума за един народ в две държави.“

По думите на Велизар Енчев позицията на Инициативния комитет на Радев относно казуса “Кирил Петков“ е грешна.

„В този комитет влизат представители на десетки партии, включително на БСП, и не може да си позволяват да вземат страната на една партия, в случая на “Продължаваме промяната“. Друг е въпросът, че тя е зачената в грях“, каза още Енчев.

“Преизчислението на пенсиите, вдигането на минималната работна заплата и компенсация за бизнеса със свръхпечалбите на енергийните дружества са част от спешните мерки, които веднага трябва да се предприемат за излизането от икономическата криза. Първата работа на парламентарната група на “БСП за България“ ще бъде да се предложи в Бюджет 2022 г. добавките за пенсионерите от 120 лева да бъдат продължени поне до април,“ заяви още Велизар Енчев.

banner

По думите му е изключително важно да има социална справедливост. „Не може да си пенсиониран на една и съща работа, с един и същ стаж, но пенсията да е различна. Формулата на БСП за индексация спрямо осигурителния доход от 2018 г. е социална и справедлива“, категоричен бе той.

Енчев обясни, че при разговорите за бъдещ кабинет БСП ще постави още темите за помощта за младите семейства и енергийните помощи.

„Енергийната, социалната и пенсионната криза трябва да бъдат преодоляни с решителни мерки, каквито ние предлагаме“, категоричен бе той.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK