• вт. окт. 19th, 2021

К. Стойчев: За президент ще бъде избран кандидатът, който стои по-автентично на терена на гражданите

Byking-of-net.com

окт. 14, 2021

За президент ще бъде избран този кандидат, който стои по-автентично на терена на гражданите. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев.

Той коментира, че трима кандидати са се откроили преди всички. Това са Румен Радев, Анастас Герджиков и Лозан Панов. Кънчо Стойчев обясни, че балотаж е възможен, но ако на вота гласуват 3,5 милиона избиратели, Румен Радев би могъл да спечели още на първи тур.

„Интригата ще бъде за балотажа и отговорът на тази интрига е прост – ще спечели онзи кандидат, който има ясна, ярка, изявена гражданска позиция и застава зад настроенията на мнозинството българи, съответно ще загуби онзи, който се опитва да плете слова и да изпада в обяснения, които много напомнят на заучено стихотворение“, допълни социологът.

Кънчо Стойчев прогнозира, че в предизборната кампания отново ще наблюдаваме солови изяви.

„Стана порочна традиция да наблюдаваме солови изяви. Трудно ми е да си представя, че тази порочна традиция ще се наруши. Най-вероятно в следващите 30 дни ще има по-скоро монолози, отколкото диалози, както и атаки към другия претендент, но не в негово присъствие“, каза още той.

По отношение на парламентарните избори Кънчо Стойчев подчерта, че партиите все още не си дават сметка каква отговорност имат пред себе си за съставяне на правителство и продължават да се държат неадекватно.

А това са огромна част от партиите, които ще трябва да направят правителство, а по пътя, по който са тръгнали в момента, само затрудняват възможностите за правителство, особено с обявяването на нови червени линии, допълни социологът.

Според Кънчо Стойчев страната ни има нужда от политически лидери, които да се обединят час по-скоро, а червените линии са признак на ниска култура.

„Политиката е дело съвместно, дело общо, работа за другите хора. Егото не е пътят за създаване на солидарно общество и държава“, подчерта Кънчо Стойчев.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *