• нд. май 22nd, 2022

Ключови моменти в избора на обзавеждане за хола

Byking-of-net.com

сеп. 5, 2021

Компетентно подбраното обзавеждане за хол ще помогне да създадете хармонична и уютна атмосфера, както и да зададете тон за интериора на къщата.

Холът във всяка къща е многофункционалната стая, където всички членове на семейството се събират вечер. В нея се организират празници, тържества и се посрещат гости.

Ето, защо е важно да подходите към този въпрос с отговорност и познаване на основните моменти при подреждането и зониране на тази стая.

Основни критерии за избор на обзавеждане за хола

Съществуват няколко фактора, които пряко влияят, върху избора на мебели, а именно:

Предназначението на хола

Понякога тази стая служи паралелно като трапезария, спалня, кабинет или детска площадка. Ето, защо е много важно, преди да купите обзавеждане, да определите предварително нейната цел.

Например, за всекидневна-трапезария, голяма маса за хранене и евентуално бюфет за съхранение на съдове са задължителни.

За хола-спалнята това е диван, който се превръща в пълноценно място за спане. Ако такава стая служи и като кабинет, тогава трябва да има бюро за писане или домашна библиотека;

Здравина и издръжливост

Очевидно мебелите за дома се купуват за повече от една година. Ето, защо е по-добре, ако са направени от високо качество и към тях са приложени надеждни и доказани материали. Така, например може да изберете мебели от масивен дъб. Продуктите от дърво имат привлекателен външен вид, дълъг експлоатационен живот. Те се отличават с висока износоустойчивост при правилна обработка. Ако е необходимо, може дори да бъдат възстановени, което удължава използването им с векове. Такива мебели, често се превръщат в семейно наследство и се предават от поколение на поколение;

Размер и форми на хола

Колкото по-голяма е площта на самата стая, толкова повече мебели могат да се впишат хармонично. Трудно е да поставите всички интериорни предмети, които харесвате, в малката всекидневна, без да я затрупвате. Следователно по този въпрос трябва да се опитате да постигнете хармония. Добра помощ се предоставя и от дизайнери, които по правило работят за големи компании и магазини;

Стилът на дизайна естествено диктува своите правила

Ако това е хол в класически стил, тогава той непременно трябва да има масивни мека мебел със скъпа тапицерия. Обзавеждането за хол, задължително включва и кожени дивани и фотьойли, шкафове с дърворезби, позлата, корнизи и друг декор.

За модерният стил характерните черти са, обратни на споменатите. При минимализмът се залага на най-простите форми и декорация с предмети;

Функционалност

В съвременния интериор, мебелите са не само красиви, но и практични и функционални. В такава стая, централно място се заема от дивана. На него сядат всички членове на семейството. Ако често в дома идват гости, които остават до късно, по-добре е диванът да се разгъне в случай на непредвидени ситуации. Такъв трябва да има и удобна ниша за съхранение на спално бельо. Сгъваемата маса също е необходим атрибут, както и бюфетът за съдове.

Витрините за хол са друга популярна опция в обзавеждането. Те могат да заемат централно място в стая каквато е холът. Обзавеждането за хол с витрини, изпълнява основно декоративна задача. Такова се използва за съхранение на скъпи комплекти, сувенири, награди, сувенири, фотографии, елитен алкохол и др. Понякога такива мебели се използват и за зониране на пространството. Същото се отнася и за стелажите, рафтове-стени и други неща.

Щом вече знаете това, много по-лесно може да изберете и поръчате своето холно обзавеждане!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.