• ср. окт. 27th, 2021

Как да изберете перфектното обзавеждане за детска стая

Byking-of-net.com

сеп. 5, 2021

Детската стая трябва да е красива, лека, удобна и функционална, затова и обзавеждането за детска стая, трябва да е подобаващо. В това помещение, вашето дете ще прекара свободното си време. То ще играе, ще прави домашните си работи, ще бъде креативно и ще общувай с приятели.

За да изградите идеална стая за детето си, в която да се чувства удобно, събрахме някои полезни съвети:

Цветът може да има силен ефект

Правилно избраната цветова схема за обзавеждане на детската стая ще служи като определен психологически символ. Всеки цвят носи специфична функция.

Избор на качествени материали за детско обзавеждане

Комплектът мебели за детската стая може да е стандартен. Такъв включва легло, бюро, стол, гардероб или скрин, рафтове за книги и различни малки неща.

Стаята на детето трябва да бъде екологична и безопасна. Обърнете внимание на малките детайли на мебелите. Например дръжки, крепежни елементи и т.н. Всички малки болтове, винтове трябва да са добре закрепени, за да предпазят детето. В крайна сметка, малкото може да откъсне частици и да се опита да ги погълне. Всяко нещо може да крие опасност за здравето му. Помислете и за тези неща.

Мебелните ъгли трябва да бъдат спретнати, а когато може да ги избегнете, направете го за безопасността на своето дете.

Обърнете специално внимание на избора на матрак. Той също е важна част от детското обзавеждане и идеалното решение за комфорта на леглото. Не бива да пестите от здравето на малкия. Доброто място за сън, първо, ще помогне на вашето дете да получи качествен сън и да се чувства енергично, през целия ден и второ, ще помогне да формира правилната стойка.

Детайлите в детската стая, които не трябва да се забравят

Кутия за детски играчки

Това е по-добро решение от рафтовете, на които малчуганът ще трябва да постави играчките си. В повечето случаи малкото дете е твърде мързеливо, за да подреди играчките си спретнато и родителите ще трябва да направят всичко. Ако обаче поставите в спалнята ярка, красива кутия, изработена от пластмаса или плат, тогава подрастващото ще може самостоятелно да премести играчки в нея, само за няколко минути.

Настолна лампа

Дори ако украсявате стаята за предучилищна възраст, няма да е излишно да инсталирате лампа на бюрото. Това ще е от полза, за да не развали зрението си.

Допълнителен източник на светлина

Тук говорим за нощна светлина или за LED лента. Такава може да е монтирана, около периметъра на стаята. Това може да е светлинният източник, който ще осигури мека, слаба светлина за вашето бебе през нощта.

Щори

Дали предпочитате тъкани щори или пластмасови щори, това зависи от личните ви предпочитания. Няма обаче причина да се съмняваме в тяхната необходимост. Това е надеждна защита от ярка слънчева светлина, както и от погледа на непознати – от улицата, ако живеете на долните етажи или от срещуположните къщи.

Килим

В съвременните апартаменти мнозина отказват килимите и се ограничават само до наличието на паркет или ламинат. За аранжиране на детската стая този детайл със сигурност е необходимост.

Място за приятели

В работната зона на детето може да поставите малка маса и висок стол. Може да допълните и с малки фотьойли подходящи за приятелите на детето ви, когато му идват на гости.

Когато обзавеждате детската стая, не забравяйте да попитате рожбата си, какво обзавеждане би искало да вижда в него. В края на краищата именно тя ще трябва да живее в нея. Важно е, да покажете на детето, че неговото мнение е важно за вас. Все пак, всяка идея може да бъде реализирана.

Така с рационалността на родителите и идеите на малките, детската стая може да има най-интересното обзавеждане за детска, което някога сте си представяли.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *