• ср. окт. 27th, 2021

Как да изберем и съчетаем дамски часовници

Byking-of-net.com

сеп. 5, 2021

Кога избираме дамски часовници

Времето е неразделна част от живота ни, а часовникът тиктака, броейки нашите успехи, дела, радости и скърби. Някога часовникът бил свързван само с пряката му цел да показва времето. Днес познаваме този аксесоар не само като начин да демонстрираме сериозност и точност, но и като символ на статут, просперитет и най-важното, нашия уникален стил! Този аксесоар заема гордо място в кутията за бижута на почти всяка мода.

Историята ни казва, че първите ръчни часовници се появявали, през 19 век и са високо ценени от жените. Преди това дамите носели този красив аксесоар под формата на голям пръстен или висулка, около вратовете си на верижка.

От ХХ век часовниците се превърнали в истинско произведение на изкуството и като декорация започнали да допълват модните колекции дрехи. Оттогава са станали и любимия моден аксесоар на милиони жените и мъжете по целия свят.

В съвременния свят часовниците са един от най-важните аксесоари за жени с различни професии и статус. В крайна сметка часовникът не само ни помага да се ориентираме във времевото пространство, но и е демонстрация на женския вкус, статус и социално положение в обществото. Известно е, че колкото по-скъп е часовникът, толкова по-висок е статутът на притежателя му. В гардероба има много тоалети от всякакви цветове и стилове, а много жени днес имат по няколко и много различни часовници, които комбинират с тоалетите си.

Как да изберем правилния дамски часовник

Разбира се, най-важното винаги е точността на движението и външния вид на часовника. Също така е важно часовникът да е удобен, като ръкавица. Той трябва да стои хармонично и да се съчетава със стила на роклята и събитието, на което ще бъде носен.

Съвременните дизайнери представят огромен избор от часовници: със скъпоценни камъни, каишки, гривни и т.н.. Срещат се модели на различни марки, висококачествени копия, обикновени евтини часовници с различни форми и цветове.

Когато избирате този необходим аксесоар, на първо място, трябва обърнете внимание на възрастта си и обхвата на своята дейност.

Ако сте успешна бизнес жена, тогава трябва да купувате скъпи дамски часовници от известни производители. За ежедневието в офиса са подходящи класически модели в злато или сребро, или нещо оригинално, но със сигурност подходящо за бизнес стила на облекло. Такъв часовник не трябва да е крещящ или провокативен.

Часовникът за бизнес жената трябва да я откроява и да е пропуск за някои социални кръгове. Той говори почти, колкото и облеклото.

За стилното и модерно момиче часовник, подхождащ с тоалетите е отлично попадение. За запалените по модата е добре да обърнат внимание на най-новите дизайнерски иновации. Любителите на скъпоценни и бляскави вещи могат да избират бижутерски часовници с полускъпоценни и скъпоценни камъни.

За жени и момичета, които предпочитат да водят активен начин на живот, е подходящ масивният часовник или спортен часовник с допълнителни, интересни функции.

Когато избирате дамски часовник, не забравяйте да вземете предвид размера и формата на ръката. За изящна тънка китка е най-подходящ часовник на тясна кожена каишка или каишка под формата на панделка или верижка.

Масивният и не твърде изпъкнал часовник с широка каишка е добре да се носи на по-широка китка. Ако имате красиви дълги пръсти, тогава дизайнерски часовник под формата на гривна ще изглежда по-хармонично.

Може би единственият случай, когато трябва да се справите без любимия си часовник е тържествено събитие. Според етикета часовникът и вечерната рокля са знак за лош вкус и лоши маниери. В този случай е по-добре да се ограничите до простите декорации.

Часовници и мода

Модните дамски часовници са важен компонент от имиджа на съвременната жена. Модните тенденции в часовниците не се променят драстично, но въпреки това всеки сезон се появяват нови модели стилни дамски часовници. Тази година се завръща миниатюрният, много женствен часовник. Той е подходящи във всяка ситуация и ще допълнят всяко изображение.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *