• ср. окт. 27th, 2021

Всичко за избора и обзавеждане за баня

Byking-of-net.com

сеп. 5, 2021

Банята е място, където може да се отпуснете, да отмиете стреса, след тежък ден и да се приготвите за лягане. За да създадете уютна и приятна атмосфера, трябва да изберете правилното обзавеждане за баня. Това не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Трябва да знаете някои от нюансите и тънкостите. Тях сме представили в следващите редове:

Как да изберете добро обзавеждане за баня

За да създадете атмосфера на комфорт, трябва да изберете подходящи мебели за баня.

Шкафовете за мивка

Те изпълняват едновременно две функции: прикриват тръбите, идващи под мивките и съдържат всякакви домакински уреди и вещи – парцали и гъби за измиване на банята, препарати, прахове за пране и т.н.

Стенен рафт

Той е удобна опция, защото на него можем да наредим всички шишенца с шампоани, балсами, душ гелове, сапуни.

Поставка за кърпи

За нея няма, какво да дискутираме. Тя е толкова важна и полезна, колкото всички други шкафчета и мебели.

Различни шкафчета

Това е основният набор. Ако интериорът изисква допълнителни детайли, може да поставите малка масичка, фотьойл или табуретка. Всичко зависи само от въображението на дизайнера и желанията на клиента.

Как да подредим обзавеждането за баня

Банята е малка стая и трябва не само да изберете мебели за нея, но и да ги подредите правилно. За да се получи най-добрата аранжировка, трябва да съчетаете цветове, форми и дизайн. Комбинирайте всичко с останалите елементи от интериорната декорация. Ако вратата на банята е с панти, тогава нищо не трябва да й пречи да се отваря и затваря. Поставете решетката за шампоани близо до душа или ваната, за да може лесно да я достигнете. Така сушилнята за кърпи може да е разположена далеч от ваната или душа, където пръските вода не достигат.

На какви материали трябва да отдадете предпочитание

Нека да поговорим за материала. Не може да купите обзавеждане за баня, което ще изгние още в първата година. Важно е да се даде предимство на материали, които не абсорбират вода.

Най-често срещаният вариант е фурнир – достъпен материал с отлични показатели. По-скъп материал е естественото дърво от непорести сортове – дъб, ясен. Такова дървото трябва да бъде покрито със специални разтвори. Закаленото стъкло е много популярно: то е непроницаемо за влага, надеждно и изглежда стилно във всеки интериор. Мебелите, изработени от MDF и ПДЧ, няма да подхождат добре в мокрите помещения. Те бързо „пропиват“ водата, набъбнат и стават неизползваеми.

Щом вече знаете това, пожелаваме успех в аранжирането на вашата баня и най-добрия избор за обзавеждане за бани.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *